کد مطلب: 227735
وام ازدواج،‌ اميد واهي براي شروع زندگي
تاریخ انتشار : 1395/11/26 10:04:28
نمایش : 1732
فروردين ماه 95، مجلس شوراي اسلامي بانک مرکزي را مکلف به افزايش و پرداخت وام ازدواج به مبلغ ۱۰ ميليون تومان کرد.
به گزارش پايگاه خبري تحليلي پيرغار، بر اساس مصوبه مجلس، در سال 95 به هريک از زوج ها 10ميليون و در مجموع 20ميليون تومان با بازپرداخت 4ساله تسهيلات بايد پرداخت مي شد،‌ تسهيلاتي که با نزيدک شدن به پايان سال هنوز در اختيار بسياري از زوج ها قرار نگرفته و آنها هنوز در خم کوچه تکميل مدارک، يافتن ضامن مورد نظر بانک پرداخت کننده وام و ... هستند.

به گزارش افکارنيوز، به گفته وزير ورزش و جوانان، تا پايان دي ماه به  800 هزار نفر وام ازدواج 10 ميليوني پرداخت شد و براي پرداخت 200هزار فقره وام نيز شعب تعيين شده است.

به گفته وي تا پايان سال جاري به يک ميليون جوان ايراني وام ازدواج 10 ميليون پرداخت مي‌شود.

هنوز چند روزي از اين ادعا نگذشته بود که از سوي وزارت ورزش و جوانان اعلام شد؛‌ تمام ثبت نام شدگان در سامانه وام ازدواج، وام خود را دريافت کرده‌اند و تا پايان سال جاري يک ميليون و 100 هزار نفر اين وام را دريافت خواهند کرد!

نکته جالب اما آمارهاي متفاوت در تعداد پرداخت وام هاست به طوري که به گفته قرباني، مدير اداره اعتبارات بانک مرکزي؛‌732 هزار و 283 فقره وام ازدواج از ابتداي سال تا 25 دي ماه پرداخت شده  که با وجود تمام تلاش‌ها، 624 هزار و 209 نفر در صف دريافت وام ازدواج هستند.

اين ادعاها در حالي بيان مي شود که بسياري از جوانان با وجود گذشته ماه ها از ثبت نام در سامانه هنوز نتوانسته اند وام خود را دريافت کنند.

«محمد،‌الف» يکي از کساني است که بيش از يک سال از ثبت نامش در سامانه وام ازدواج مي گذرد.

‌وي مي گويد:‌ بنده بعد از يک سال و يک ماه انتظار در صف وام ازدواج، اسمم در يکي از شعب بانک صادرات درآمد و بعد از کلي بهانه مختلف که در مورد ضامن و... تشکيل پرونده داديم به اميد اينکه وام بگيريم.

وي مي افزايد: در مراجعه به بانک به ما گفته شد که از مرکز دستورآمده تا هيچ وامي و تحت هيچ عنواني پرداخت نشود، حتي وام ازدواج!

وي تصريح مي کند:‌ درحالي که هنوز چند روزي از دستور مسوولان مبني بر اينکه به ‌جز وام ازدواج، جلوي بقيه وام‌ها گرفته شده، نمي گذرد.

اين شهروند بيان مي کند:  با وجود وعده ها و دستورهاي مکرر در مورد پرداخت وام ازدواج، به تمام سرپرستي‌ها دستور داده شده هيچ وامي تحت هر عنواني پرداخت نشود.

وي تاکيد مي کند: با  20 ميليون وام تنها مي توان مقدمات يک زندگي مشترک رافراهم کرد و 4 سال بايد بابت آن زير بار قسط برويم.

 

*****

هموطن ديگري مي گويد:‌ به مدت يک سال منتظر وام ازدواج بودم و بعد از يک سال اسم ما درآمد،  البته موقع عقد در تهران سکونت داشتم و اکنون به شمال کشور نقل‌ مکان کرده‌ام به همين دليل از شمال براي دريافت وام ازدواج اقدام کردم و طبق يکي از شرايط وام ازدواج بايد محل سکونت مرد به‌عنوان محل دريافت وام ازدواج لحاظ شود.

فرهاد مي افزايد:‌حالا شعبه وام‌دهنده بانک صادرات در استان گيلان مي‌گويد چون در تهران عقد کرده‌ايد، نمي‌توانيد اينجا وام ازدواج بگيريد و توجيه‌شان هم اين است که در عقدنامه، آدرستان تهران خورده و جالب‌تر اينکه فقط هم بانک صادرات استان گيلان اين قانون را دارد و بازهم جالب‌تر اين‌که وقتي ميگوييد که اين شرايط در فرم اوليه ثبت‌نام بانک مرکزي نيست، مدعي مي‌شوند که اين بخشنامه داخلي بانک است و ما به بانک مرکزي کاري نداريم!

وي عنوان مي کند:‌ يک سال در انتظار اين وام بوده ام تا بتوانم با همسر زير يک سقف زندگي کنيم در حالي که با 20ميليون تومان در شرايط کنوني گره اي از مشکلات باز نمي شود.

 

*****

يک شهروند ديگر نيز اظهار مي کند: بنده سال 92  ازدواج کرده و براي ثبت ‌نام دريافت وام ازدواج،، بارها به اينترنت مراجعه کردم و هر بار با اين موضوع روبرو شدم که سايت بانک موردنظر مسدود است.

وي ادامه مي دهد:‌ سرانجام با وجود مشکلات فراوان، موفق به ثبت‌ نام و دريافت وام ازدواج نشدم.

وي بيان مي کند:‌بسياري از دوستان و آشنايان نيز مانند بنده حقشان ضايع‌ شده و نتوانسته اند وام ازدواج دريافت کنند.

 

*****

فرشته محمدي يک نوعروس نيز مي گويد: يک سووال از مسوولان دولتي و بانک مرکزي دارم و اينکه براي وام ازدواج اقدام کرده‌ايم اما چرا بانک‌ها از ما ضامني مي‌خواهند که کارمند رسمي دولتي باشد؟

وي تاکيد مي کند:‌مگر در سال هاي اخير دولت کارمند رسمي استخدام کرده که اين شرايط را گذاشته است حالا ما که ضامن کارمند رسمي و دولتي نداريم چگونه بايد وام دريافت کنيم؟

 

*****

فريد نيز مي گويد: من دانشجوي يکي از برترين دانشگاه‌هاي ايران هستم و چند ماهي است ازدواج کرده‌ام و براي وام ازدواج اقدام و در شعب بانک رفاه براي دريافت وام ازدواج انتخاب شده‌ام.

وي مي افزايد:‌ شرايط ضامن در سايت وام قرض‌الحسنه ازدواج ذکر شده است اما هنگامي که براي تشکيل پرونده به بانک مربوطه مراجعه کردم، شعبه مربوطه با وضع قانوني خودسرانه مي‌گويد حتماً ضامن بايد کارمندبوده و  و نيز بايد از بانک رفاه حقوق بگيرد تا ضمانتش پذيرفته شود!

وي خاطر نشان مي کند: چرا با ايجاد مشکل و سنگ‌اندازي جوانان را از گرفتن وام ازدواج محروم مي کنند؟

 

*****

يک جوان اهل جنوب کشور نيز اظهار مي کند:‌من 26سال دارم و ساکن کازرون هستم.

وي ادامه مي دهد:‌بنده داراي ليسانس فني از يکي از دانشگاه هاي برتر ايران را دارم و با وجود متاهل بودن، يکسال است که بيکارم.

وي بيان مي کند: دلم خوش بود که با وام ازدواج مي توانم حداقل يک تاکسي بگيرم و خرج زن و بچه‌ام را در بياورم اما متاسفانه يکسال در انتظار درآمدن نامم بودم و بعد از آن چند ماه صرف يافتن ضامن مطابق شرايط بانک بودم و آنچنان شرايط را براي بنده سخت گرفتند که پشيمان شدم و عطاي وام را به لقاي آن بخشيدم و براي کسب درآمد اکنون مجبور به کارگري شده ام.

 

*****

حدادي نيز مي گويد: بنده پسر جواني دارم که ازدواج کرده و براي دريافت وام ازدواج چندين کارمند را به عنوان ضامن معرفي کردم که بانک ملي مرکزي نيشابور خواستار ضامن کارمند حقوق‌بگير از بانک ملي، با نامه کسر حقوق شده است که مدت مديدي است به هر دري زده‌ام قادر به تأمين نوع ضامن درخواستي بانک ملي نشدم.

و تکيد مي کند: آقايان مسوولي که نسبت به اعطاي وام‌هاي نجومي بدون ضامن و سپرده اقدام مي کنند، پاسخگو باشند زيرا جوانان نيازمند براي دريافت وام 10ميليون توماني ماه هاست که سرگردان هستند.

 

11ماه از سال 95 گذشته و با وجود ادعاي مسوولان هنوز تعداد زيادي از جوانان در صف هاي دريافت وام باقي مانده اند که برخي از آنها به دليل مانع تراشي ها و سنگ اندازي هاي بانکي ها از گرفتن وامي که مي تواند نخستين سنگ بناي زندگي مشترکشان را پايه گذاري کند،‌پشيمان شده وانصراف داده اند.

وام 10ميليوني ازدواج مي تواند گره گشاي مشکلات بسياري از جوانان باشد اما تاکنون عملکرد دولت و بانکي ها در اين زمينه قابل قبول نبوده است .

هرچند بعيد به نظر مي رسد تا پايان سال جاري به درخواست تمام جوانان متقاضي اين وام پاسخ داده شود و در مقابل دور از انتظار است که بانک ها در سال 96 نيز بتوانند و بخواهند وام 10ميليون و 760 هزار توئماني پيش بيني شده در بودجه سال آينده را محقق کنند و در اين ميان تنها عمر شيرين جوانان است که در راه ثبت نام، دريافت،‌ پيدا کردن ضامن با شرايط مورد نظر شعب و ... بدون داشتن ثمري مي گذرد.


مهرنوش حيدري

افکار

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html